Moestuinproject #1 - Inspiratie I www.hobbydingen.wordpress.com

Moestuinproject #1

Wij zijn bezig met een nieuw project: Het moestuinproject. We hadden een kleine, rommelige moestuin en een te brede heg. In deze nieuwe blogreeks laten we jullie ons proces zien. Benieuwd naar onze inspiratie?

Tijd voor een nieuwe moestuin!

Het werd tijd voor een nieuwe moestuin, een georganiseerde en mooie moestuin. Want tot nu toe was het een groot stuk grond waar alles bij elkaar groeide met weinig overzicht. De heg die langs de rand van de moestuin stond wordt te breed en het plan is om daar een nieuwe heg te planten.

Inspiratie

Alles begint met inspiratie! En daar is Pinterest de perfecte site voor 😉 Ik maakte een nieuw bord aan om allemaal ideeën op te bewaren. Onderstaande afbeeldingen geven een beeld van wat wij heel graag willen.

Moestuinproject #1 - Inspiratie I www.hobbydingen.wordpress.com

Moestuinproject #1 - Inspiratie I www.hobbydingen.wordpress.com

Mooie verhoogde bakken, gemaakt van hout, met genoeg plek om verschillende groentes, kruiden en planten te laten groeien. Zodat de tuin er mooi uitziet en er overzicht is.

Planten

Wij hebben nu nog een aantal kruiden, aardbeienplanten en een rabarberplant in de grond staan en deze willen wij zeker weer gebruiken in onze nieuwe moestuin. Ook willen we graag courgette, boontjes en verschillende soorten bloemen zoals Latyrus. We gaan kijken hoe we dit het beste kunnen verwerken in onze nieuwe tuin.

Moestuinproject #1 - Inspiratie I www.hobbydingen.wordpress.com

Ondertussen zijn wij druk bezig met onze tuin dus houd onze blog goed in de gaten voor een nieuwe update.

Nog een fijne dag!

 

Volg ons op: Facebook, Instagram, Pinterest, Bloglovin en Etsy

 

(Bronnen: Foto 1, Foto 2, Foto 3)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertenties

6 gedachtes over “Moestuinproject #1

 1. Courgette en bonen zullen je plezier bezorgen. De courgette heeft wel ruimte nodig. Je begint er wel vroeg mee vind ik? Ga je ze al uitzaaien in volle grond of via plantje? Ik wacht nog even, is ook beter, … je moet opletten voor de nachtvorst… Bonen vind ik wel moeilijker, is ons wel eens gelukt maar we gaan het toch dit jaar niet doen 🙂 Mooi project alvast!

  Like

 2. Wat fijn, ik krijg meteen ook zin om de tuin in te vliegen!
  Die bakken vind ik ook erg mooi, je moet er alleen rekening mee houden dat je dan vaker water moet geven. Doordat de aarde van die bakken hoger ligt dan de grond, zakt het vocht veel sneller weg en warmt die aarde ook sneller op, waardoor er eveneens water verdampt. Dat is ook wel een voordeel, hierdoor groeien de groentes iets sneller. Veel succes en plezier ermee!!

  Like

 3. […] Wij zijn bezig met een nieuw project: Het moestuinproject. We hadden een kleine, rommelige moestuin en een te brede heg. In deze nieuwe blogreeks laten we jullie ons proces zien. Vorige keer vertelden we jullie dat het tijd was voor een nieuwe moestuin en ons idee voor die nieuwe moestuin. Heb je het vorige bericht gemist? Nummer 1 lees je hier. […]

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s