FOODFRIDAY: Clean eating I www.hobbydingen.wordpress.com

Food Friday: Clean eating

Food Friday: Clean eating I www.hobbydingen.wordpress.com

Zo weinig mogelijk dingen uit een potje of verpakking eten, omdat producten uit de natuur veel minder zout, vet en vooral weinig suiker bevatten.Clean eating lijkt mij geweldig! En gezond. Ik houd erg van eten en zelf gerechten verzinnen. Ik houd eigenlijk helemaal niet van kant-en-klaar producten of mixen, ik vind het veel lekkerder en leuker om zelf te koken. Nu eten we al eigenlijk bijna nooit meer iets uit een pakje en proberen we veel gerechten zelf te maken.

Ik denk dat vooral de tussendoortjes/snacks, zoals chips en snoep vervangen kunnen worden door gezondere producten. Ook drinken, zoals ijsthee en limonade bevatten veel suikers. Meer thee en water drinken 🙂

Wat wel en wat niet?

Groente, fruit, peulvruchten, vis, vlees, volkoren producten, noten, zuivel, eieren, thee, aardappels, honing, kruiden, zeezout, olijfolie, kokosolie en pure chocolade. Dus geen producten met veel suiker, producten die gefrituurd zijn, geen frisdrank en geen bewerkt vlees.

FOODFRIDAY: Clean eating I www.hobbydingen.wordpress.com

Moeilijk?

Het lijkt erg lastig om helemaal clean te eten, want in veel producten zitten toch nog toegevoegde stoffen. Clean eating is ook meer een lifestyle dan een dieet, omdat je heel veel dingen aan moet passen om helemaal clean te eten. Geen grote maaltijden, maar meer kleinere porties over een dag.

FOODFRIDAY: Clean eating I www.hobbydingen.wordpress.com

Gewoon doen

Als je dit echt wilt, volgens mij moet je dan gewoon beginnen en alle producten die niet ‘clean’ zijn weggooien/weggeven en dan allemaal producten halen die wel ‘clean’ zijn. Of je kunt bijvoorbeeld wanneer de ‘gewone’ pasta op is deze vervangen door volkoren pasta. En dan telkens wanneer een product op is deze vervangen voor een gezondere versie ervan.

Op internet zijn veel recepten en genoeg informatie te vinden over clean eating. Voordat je begint met clean eating zou ik eerst goed onderzoek doen, beslissen hoe je het aan gaat pakken en wat je wel en niet wilt eten.Op ons Pinterestbord: Clean eating vind je recepten en andere inspiratie.

 

Wat vind jij van clean eating? Is het iets voor jou?

Groetjes, Marjan

 

Volg ons op: Facebook, Instagram, Pinterest, Bloglovin en Etsy

 

Bronnen: Foto 1, Foto 2 & Foto 3

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s